kwong von glinow flips the household position quo with ardmore property

Frances Lawson

in pursuit of a a lot more contemporary way of living, kwong von glinow has accomplished this topsy-turvy dwelling in chicago, the US. to emphasize communal locations and to accommodate versatile reside-perform areas, the architect has flipped the standard domestic part upside down. bedrooms are arranged on the initially flooring […]

in pursuit of a a lot more contemporary way of living, kwong von glinow has accomplished this topsy-turvy dwelling in chicago, the US. to emphasize communal locations and to accommodate versatile reside-perform areas, the architect has flipped the standard domestic part upside down. bedrooms are arranged on the initially flooring and a significant, mild and ethereal dwelling area is positioned on the upper degree.

kwong von glinow flips the residential status quo with ardmore house designboom

photographs by james florio photography

 

 

ardmore dwelling borders an alleyway on a traditional chicago whole lot. the elevational treatment method has been very carefully built to have interaction with the neighborhood vernacular, to lend visual rhythm to the monolithic quantity, and to trace at the useful division of the interior spaces. a concrete foundation is topped with a dual-color accoya wooden rain display procedure. the bottom 50 {1cd4849bdbd94c1d07e31fe1bfb3cd1ba01b8b86d8e8d4dd3b1fe66746b8e744} of the initial stage is clad in grey wooden, whilst black wood traces the top half of the 1st amount and all of the 2nd.

kwong von glinow flips the residential status quo with ardmore house designboom

 

 

the style also shifts the façade hierarchy from the street to the alleyway, the most city of the contexts. the avenue-experiencing elevation has a row of 50 {1cd4849bdbd94c1d07e31fe1bfb3cd1ba01b8b86d8e8d4dd3b1fe66746b8e744}-peak ribbon home windows alongside the next floor and a one door on the very first level, retaining privacy for the front bed room. on the alleyway aspect, flooring-to-ceiling windows on the second ground and a huge image window experiencing out to the alleyway from an interior courtyard open the interiors to the city environment.

kwong von glinow flips the residential status quo with ardmore house designboom

 

 

residents enter the residence up a little flight of measures to the first flooring. here, a curved double-top atrium serves as an inside courtyard that vertically connects the prevalent regions on the initially and next flooring. defined by a significant picture window and a curving wall, the courtyard features an casual multi-goal region exactly where people can take it easy and their small children can perform.

kwong von glinow flips the residential status quo with ardmore house designboom

 

 

kwong von glinow‘s design balances privateness and openness on the city web site. off the courtyard’s curving internal wall lie all of the home’s bedrooms, pushed away from the alleyway to the neighboring good deal. the two bedrooms nearer the front of the residence have windows that look toward the neighbor’s chicago brick wall, providing privateness from the watch of the street and neighbors. the principal bedroom suite is found at the back of the dwelling, overlooking a personal back garden.

kwong von glinow flips the residential status quo with ardmore house designboom

 

 

a stair tucked guiding the courtyard’s curving wall prospects to the 2nd flooring. the open up plan is organized all-around four trusses that support the house’s chicago balloon body. these trusses distinguish 5 locations set around the curve of the balustrade: the kitchen, the island, the eating room, the powder place, and the residing place. all through, a restrained colour and content palette -white partitions and white oak wooden floors, trusses, and furnishing – interest is drawn to the spatial knowledge. 

kwong von glinow flips the residential status quo with ardmore house designboom

 

 

all of the shared and general public areas on the 2nd floor are oriented in direction of a ribbon window that spans the duration of the inside courtyard. the 56-foot-very long window floods the home with all-natural light-weight and opens panoramic sights that seize the fullness of the bordering community: century-old trees, the back balconies and hearth-escapes of neighboring properties, and road lamps with their meandering cabling.

kwong von glinow flips the residential status quo with ardmore house designboom

kwong von glinow flips the residential status quo with ardmore house designboom

kwong von glinow flips the residential status quo with ardmore house in chicago

kwong von glinow flips the residential status quo with ardmore house in chicago

kwong von glinow flips the residential status quo with ardmore house in chicago

Next Post

Cicero family left with waterlogged hole after contractor took $115K in renovation disaster

Cicero, NY – Andy Keegan and Kristen Kopf, both North Syracuse middle school music teachers, sank nearly $200,000 into their “forever” home in Cicero. Multiple renovations had transformed a modest 1940s ranch on Button Road into a 2,500-square-foot dream house with a music studio, sun porch, updated kitchen and redone […]

Subscribe US Now